Concert coral religios la Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea

In Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea a avut loc in aceasta seara din Duminica a IV-a a Postului Mare, de la orele 18.00, Concertul de muzica corala bisericeasca intitulat sugestiv "Crucii Tale”.

Organizat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si sub indrumarea Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, evenimentul spiritual-cultural se desfasoara in cadrul manifestarilor inchinate Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena, descoperind dezvoltarea si valoarea culturii si a cultului ortodox in contextul libertatii religioase pe care Biserica a dobandit-o prin Edictul de la Milan, libertate ce a fost aparata si afirmata in veacurile urmatoare.

Spectacolul religios din aceasta seara a reunit spre a transmite auditoriului mesajul crestin de meditatie, post si rugaciune trei formatii corale bisericesti: Grupul Psaltic "Sfantul Grigorie Decapolitul” al Manastirii Bistrita, Grupul Psaltic "Sfantul Andrei Saguna” al Mitropoliei Ardealului si Corala "Sfantul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Ramnicu Valcea.

La eveniment a luat parte si Chiriarhul locului, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Gherasim, impreuna cu Preasfintitului Episcop Vicar Emilian Lovisteanul, care, la final, au felicitat cele trei corale pentru deosebita interpretare, le-au binecuvantat si le-au daruit diplome, carti de rugaciuni si albume cu manastirile din Arhiepiscopia Ramnicului.

Recitalul a cuprins lucrari corale din repertoriul bisericesc specifice perioadei Postului Mare si l-a avut ca moderator pe Parintele Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea parohiala in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului.

La manifestare au fost prezenti numerosi iubitori de muzica corala bisericeasca si spiritualitate romaneasca dornici sa petreaca o seara minunata din aceasta perioada binecuvantata, premergatoare marelui Praznic al Invierii Domnului.

Sursa: arhiram.ro

 

15 Aprilie 2013

Vizualizari: 204

Voteaza:

Concert coral religios la Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE