Concert extraordinar dedicat lui Mihai Eminescu

Arhiepiscopia Tomisului organizeaza vineri, 11 ianuarie, incepand cu ora 16.30 un concert extraordinar, Cantarea Cantarilor, prilejuit de implinirea a 163 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850). Evenimentul se va desfasura la Casa de Cultura din Constanta, iar intrarea este libera.

Proiectul conceput de Alexandru Chiriac va avea in program piese compuse de G. Musicescu si V. Munteanu (Innoieste-te), de Horatiu Alexandrescu (Aducand cantari de multumire) si de V. Popovici si P. Constantinescu (Eminesciana), pe versurile lui Mihai Eminescu.

Isi vor da concursul solistul Alexandru Chiriac, cvartetul Concerto al CNA Regina Maria si orchestra Te Deum laudamus, dirijor fiind Horatiu Alexandrescu.

Poetul national Mihai Eminescu este personalitatea de departe cea mai stralucitoare a neamului nostru, care a dus razele intelepciunii si zestrei poporului roman in toate laturile lumii.

Tanarul Alexandru Chiriac, inzestrat de Dumnezeu cu un dar exceptional, o voce de aur, isi aduce acest dar in cinstea lui Eminescu, poetul national, intr-un mod cu totul deosebit: a pus talentul si glasul sau in slujba versurilor lui Eminescu pentru a continua sa straluceasca lumina operei sale in inimile noastre. Astfel, suntem si noi partasi la acest ospat cultural ocazionat de ziua inchinata nasterii marelui poet.( IPS Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului)

Biroul de Comunicare

Pe aceeaşi temă

09 Ianuarie 2013

Vizualizari: 506

Voteaza:

Concert extraordinar dedicat lui Mihai Eminescu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE