Concert traditional de colinde la Resita

Marti, 11 decembrie 2012, la orele serii, a avut loc la Resita concertul traditional de colinde organizat de Episcopia Caransebesului. Pe scena a urcat grupul psaltic "Katharsis" al Episcopiei Caransebesului, condus de teologul Alin Buliga si corul preotilor Episcopiei Caransebesului, format din slujitorii celor doua catedrale, precum si ostenitori ai Centrului Eparhial, condus de pr. Gheorghe Tistu.

La eveniment a fost prezent si Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului, care la sfarsitul reprezentatilor a transmis cuvantul de binecuvantare, dar si ganduri de sanatate cu prilejul sfintelor sarbatori care se apropie.

"Ca in fiecare an venim si la Resita ca sa va aducem vestea cea buna a Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Dumnezeu ne-a ajutat ca in aceasta seara sa venim in mijlocul dumneavoastra si sa va bucuram cu acest colind stramosesc sfant si bun. Speram ca mesajul cantului si cuvantului divin a ajuns in sufletul si in inima fiecaruia dintre dumneavoastra si credem ca acest mesaj ne va intoarce mai mult cu fata spre Dumnezeu. Avem nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu, de lumina Duhului Sfant, avem nevoie de mantuirea pe care ne-a adus-o Fiul lui Dumnezeu, Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos", a aratat Preasfintitul Lucian in cuvantul sau.

La concert au fost prezenti preoti din municipiul Resita, dar si multi spectatori, care au umplut Sala Lira a Liceului de Arta "Sabin Pauta" din Resita. Pentru credinciosii resiteni a devenit o traditie ca in fiecare an sa fie invitatii Centrului Eparhial pentru a participa la concertul de Craciun.

Acelasi concert va mai fi prezentat la Teatrul "Mihai Eminescu" din Oravita sambata, 15 decembrie si in catedrala episcopala "Invierea Domnului" din Caransebes, duminica 16 decembrie 2012.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Pe aceeaşi temă

12 Decembrie 2012

Vizualizari: 396

Voteaza:

Concert traditional de colinde la Resita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE