Concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

Mitropolia Moldovei si Bucovinei organizeaza cu prilejul slavitei sarbatori a Nasterii Domnului traditionalul Concert de colinde “Hristos se naste, slaviti-L”. Evenimentul va avea loc duminica, 19 decembrie 2010, la ora 18:00, in Sala „Sanctus Stephanus Magnus“ a Centrului de conferinte „Providenta“. Concertul de anul acesta se desfasoara in contextul aniversarii a 150 de ani de invatamant universitar la Iasi. Vor participa din partea Universitatii “Al. I.

Cuza” (UAIC) din Iasi Corul “Theologus” al Facultatii de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae” din Iasi si Corul barbatesc “Mitropolitul Iosif Naniescu” din cadrul aceleiasi facultati. Din partea Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi va concerta Corul psaltic “Floralia” si Corul “Cantores Amicitiae”. Vor colinda, de asemenea, elevii Scolii “Varlaam Mitropolitul” a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, elevii Seminarului Teologic Ortodox Liceal Ortodox “Sfantul Vasile cel Mare”, reuniti in Corul “Basileus”, si elevii Colegiului National de Arta “Octav Bancila” ce formeaza Corul “Andamento”. “In pofida trecerii timpului semnificatia colindelor nu s-a pierdut datorita copiilor si tinerilor care merg din usa in usa cantand laude Mantuitorului si Fecioarei Maria, pastorilor si magilor veniti din departari sa-I slaveasca nasterea. Concertele cu care ne incanta in fiecare an in aceasta perioada colindatorii de pretutindeni pastreaza mesajul sfant al acestor laude si cantari, transmitand bucurie si pace”, ne-a spus parintele Sebastian Teacu, inspector pentru cateheza parohiala in cadrul Sectorului Invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor.

In Aula Magna a UAIC din Iasi va avea loc astazi, de la ora 18:00, Concertul de colinde “Lumina din Betleem” a, Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR), filiala Iasi. La acest concert vor participa sapte coruri din Iasi. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

13 Decembrie 2010

Vizualizari: 878

Voteaza:

Concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE