Concursul 'Rasuna toaca-n cer' in Parohia Rotunda

Copiii si tinerii din mai multe parohii ale Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si ale Arhiepiscopiei Iasilor au participat duminica, 10 august 2014, la Concursul „Rasuna toaca-n cer“.

Organizata pentru al patrulea an consecutiv, competitia a adunat laolalta iubitorii batutului toacei in tinda bisericii din Parohia Rotunda - Liteni, Protopopiatul Falticeni, judetul Suceava. Evenimentul s-a derulat, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, pe un podium special amenajat. Au participat 45 de copii si tineri care au fost impartiti pe trei sectiuni: clasele I-IV, clasele V-VIII si clasele IX-XII. Din juriu au facut parte muzicologul Cristescu Constanta de la Centrul cultural „Bucovina“ din Suceava, stavrofora Marina Turcanu, stareta Manastirii Probota din judetul Suceava, si pr.

Nicolae Craciun, protopop al Protopopiatului Harlau. In timpul programului au evoluat pe scena Grupul de copii „Flori de tei“ din Gulia - Dolhasca, indrumat de preoteasa Maria Tataru, si Grupul de copii „Ingerasii“ din Rotunda - Liteni, coordonat de prof. Elena Suhan. De asemenea, Simona Matache din Liteni a interpretat „Balada Brancovenilor“. Concursul a inceput cu rugaciunea „Tatal nostru“ si s-a incheiat cu o agapa pentru toti copiii participanti. „Toti copiii au primit dulciuri si o diploma de participare, iar premiantilor li s-au acordat premii constand in medalii, bani, cruciulite de argint si iconite. Am fost sustinuti in aceasta activitate de Primaria Liteni si de Manastirea Probota“, a amintit pr. paroh Mihai Ursuleasa. Inceputul concursului de toaca de la Rotunda a avut loc acum patru ani, din joaca unor copii pe care parintele paroh i-a vazut batand intr-o scandura. „Vazand ca le place si ca fac ceva frumos, i-am urcat in clopotnita. De acolo a inceput concursul. Prima editie a fost doar cu micii enoriasi din satul nostru, iar dupa aceea am invitat si concurenti din alte localitati. Anul acesta, spre exemplu, am avut invitati din Dumbraveni, Rotunda, Silistea Noua, Vorona, Valea Bourei, Harlau, Adancata, Gulia, Clesesti, Poiana, Budeni si Liteni. Pe an ce trece, numarul concurentilor creste intrucat i-am atras spre aceasta activitate, ei fiind si in vacanta mare. Se dovedeste o dragoste deosebita a copiilor pentru Sfanta Biserica si o pregatire mai intensa a lor, pentru a evolua cat mai bine in concursurile viitoare“, a adaugat pr. paroh Mihai Ursuleasa.

Constantin Ciofu

Sursa: doxologia.ro

.

12 August 2014

Vizualizari: 558

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE