Conferinta "Femeia, intre Eva si Maria", la Constanta

La Casa de Cultura din Constanta a avut loc ieri seara, 18.08.2011, conferinta "Femeia, intre Eva si Maria” sustinuta de Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. In cadrul acesteia, ierarhul a adresat cateva indemnuri femeii contemporane, facand trimitere la rolul ei in societate si in familie. In program a fost inclusa si prezentarea unui film documentar despre marele duhovnic Arsenie Papacioc de la Techirghiol.



"Parintele Arsenie Papacioc a avut mare evlavie la Maica Domnului si, prin viata, prin rugaciunile si grija fata de credinciosi, ne-a aratat cu adevarat ca este un fiu fidel al Maicii Domnului, Mama noastra a tuturor. Tocmai de aceea a fost legata aceasta conferinta si de pr. Arsenie”, a precizat Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Teodosie.

Conferinta este organizata la scurt timp dupa marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, venind astfel sa ofere un exemplu tuturor femeilor, dupa cum a subliniat Parintele Arhiepiscop Teodosie: "Aceasta conferinta, sper sa puna in sufletul crestinilor mai multa nadejde si, mai ales pentru femeile crestine, sa fie adusa in evidenta demnitatea lor, ca ele sunt acele purtatoare ale mesajului Mantuitorului Hristos, ale mesajului de a avea grija de copiii lor, ale mesajului de dupa Inviere, de a nu plange, ci de a se bucura de roadele Invierii, ale mesajului de a fi mame si mame adevarate care sa-si doreasca copiii, nu sa-i planifice, ci sa-i doreasca pe toti copiii pe care ii da Dumnezeu”.

.

19 August 2011

Vizualizari: 810

Voteaza:

Conferinta "Femeia, intre Eva si Maria", la Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE