Conferinta si masa rotunda: RELIGIE SI SOCIETATE IN ROMANIA

 

Institutul Cultural Roman  "Titu Maiorescu" in colaborare cu Academia Europeana din Berlin si cu  Deutsch Rumanische Gesellschaft e.V, Berlin  organizeaza in data de 1 noiembrie in capitala Germaniei conferinta si masa rotunda cu tema: "Religie si societate in Romania".


La scurt timp dupa desfasurarea, la Sibiu, a celei de a III-a Adunari Ecumenice Europene, organizatorii isi propun sa aduca in discutie, la Berlin, in cadrul unei mese rotunde cu specialisti ai domeniului, o tema de mare interes: religia institutionalizata in Romania, din perspectiva recent adoptatei Legi a Religiei, raporturile Bisericii cu Statul si alte aspecte ale vietii religioase in Romania de azi.


Participa: DR. BOGDAN TATARU-CAZABAN, filozof, consilier prezidential pentru probleme de culte si confesiuni (Bucuresti); Dr.

PAUL BRUSANOWSKI, teolog si istoric al religiilor, profesor la Facultatea de teologie ortodoxa (Sibiu), ALEXANDER ROTH, jurist, Ministerul de Justitie al Landului Brandenburg, specialist in drept constitutional (Berlin).


Moderator: KENO VERSECK, jurnalist independent Berlin, fost corespondent in Romania al cotidianului taz (Tagesallgemeine Zeitung) intre 1991-1999.

 

Manifestarea este inclusa in programul-cadru Rumanische Kulturtage/ Zilele Culturii Romanesti la Berlin. 

 

Loc de desfasurare: Europaische Akademie Berlin 
Bismarckallee 46, 14193 Berlin 

1 noiembrie 2007, ora 19.00.

.

30 Octombrie 2007

Vizualizari: 838

Voteaza:

Conferinta si masa rotunda: RELIGIE SI SOCIETATE IN ROMANIA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE