Conferinta nationala la Manastirea Hurezi

Luni, 22 septembrie 2014, la Mănăstirea Hurezi, din județul Vâlcea, s-au desfășurat lucrările Conferinței naționale cu titlul "Valoarea Culturii și Spiritualității Românești din epoca Domnului Constantin Brâncoveanu pentru istoria națională. 300 de ani de la martiriul unui sfânt român".

Evenimentul a fost organizat de Prof. Univ. Dr.

Gheorghe Anghelescu, de la Facultatea de Teologie a Universității "Valahia" din Târgoviște, și de Prep. Univ. Drd. Ionuț Chircalan. La buna desfășurare a conferinței au contribuit Universitatea "Valahia" din Târgoviște, Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare "Dumitru Stăniloae" al Universității "Valahia", Universitatea "Ovidius" din Constanța și Arhiepiscopia Râmnicului.

Au participat: Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului; Prof. Univ. Dr. Gheorghe Anghelescu, de la Facultatea de Teologie a Universității "Valahia" din Târgoviște; Prof. Univ. Dr. Radu Ștefan Vergatti, de la Universitatea "Valahia" din Târgoviște, care a susținut referatul cu tema "Date noi asupra Academiei Domnești Brâncovenești din București"; Dr. Gheorghe Mănucu Adameșteanu, şeful Secţiei de Arheologie a Muzeului de Istorie din Bucureşti, care a susținut referatul cu tema "Săpăturile arheologice de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe Nou din București"; Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Claudiu Cotan, de la Facultatea de Teologie a Universității "Ovidius" din Constanța, care a susținut referatul cu tema "Ierarhi cărturari la Curtea Domnitorului Constantin Brâncoveanu"; Pr. Prof. Ion Buga și domnul Ion Crețeanu, cobzar si rapsod popular, care a interpretat "Balada Sfântului Brâncoveanu".

Sursa: Arhiepiscopia Râmnicului

.
Pe aceeaşi temă

24 Septembrie 2014

Vizualizari: 152

Voteaza:

Conferinta nationala la Manastirea Hurezi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE