Conferinta pastoral misionara la Palatul Patriarhiei

Sapte sute de clerici din Arhiepiscopia Bucurestilor au participat luni, 14 mai 2012, la Conferinta pastoral-misionara semestriala de primavara. Conferinta s-a desfasurat, sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Palatul Patriarhiei, in Sala Aula Magna Teoctist Patriarhul. La eveniment au fost prezenti preotii din Protopopiatele I, II si III Capitala, Ilfov Nord si Ilfov Sud, impreuna cu preotii de caritate din Bucuresti si judetul Ilfov.

In deschiderea lucrarilor, Patriarhul Romaniei a adresat un cuvant de invatatura clericilor prezenti, intitulat: Preotii se roaga, medicii trateaza, insa Dumnezeu daruieste vindecarea.

Printre altele, in cuvantul Sau, Preafericirea Sa a aratat ca ingrijirea bolnavilor nu se reduce la tratamentul medical, ci toata lucrarea liturgica, educationala-catehetica, pastorala, social-filantropica si medicala a Bisericii este o lucrare de vindecare, de pastrare sau de recuperare a sanatatii sufletului si trupului, a sanatatii persoanei si a comunitatii. Aceasta intelegere cuprinzatoare a ingrijirii bolnavilor de catre Biserica se bazeaza pe adevarul fundamental ca Izvorul vietii, al sanatatii si al vindecarii este Hristos – Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre. De aceea, in privinta vindecarii bolnavilor putem spune ca preotii se roaga, medicii trateaza, insa Dumnezeu daruieste vindecarea sau mantuirea.

Intrucat anul 2012 este declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane drept An omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor, in cadrul conferintelor au fost prezentate referate pe trei teme:

1. Taina Sfantului Maslu - prezentare biblic-patristica si istorica;
2. Taina Sfantului Maslu - semnificatie teologica si existentiala;
3. Taina Sfantului Maslu sub aspect liturgic.

Tot in cadrul Conferintei a fost prezentat filmul produs de Sectorul social filantropic al Arhiepiscopiei Bucurestilor si Trinitas TV privind activitatea preotilor de caritate din spitale si ingrijirea bolnavilor in centrele medicale care coopereaza cu Arhiepiscopia Bucurestilor (Sfantul Spiridon – Vechi, MED AS etc.) si in cabinetele medicale din parohii.

Conferinta a fost precedata de savarsirea Sfintei Liturghii si a slujbei de Te Deum, incepand cu orele 8:00, in biserica Sfantul Spiridon – Nou. Slujba a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Sursa: basilica.ro
 

14 Mai 2012

Vizualizari: 312

Voteaza:

Conferinta pastoral misionara la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE