Conferinta preoteasca de primavara in Episcopia Salajului

Marti, 3 iunie 2014, la Catedrala Episcopala „Inaltarea Domnului” din Zalau a avut loc conferinta preoteasca de primavara a clericilor din Episcopia Salajului. Tema conferintei a fost „Sfanta Euharistie, intrare prin Hristos in stare de jertfa curata in comuniunea de iubire a Sfintei Treimi” si a fost sustinuta de catre Preacucernicul Parinte Petru Brisc, profesor de dogmatica la Liceul Ortodox „Sfantul Nicolae” din Zalau si preot slujitor la parohia Coseiu.

La finalul conferintei Preasfintitul Parinte Petroniu a multumit parintelui Petru Brisc pentru prelegerea sustinuta si pornind de la exemplul martiriului Sfintilor Brancoveni, dar si a martirilor din primele secole, a indemnat pe cei prezenti a fi mai prounzi cand slujesc sfintele slujbe si sa aiba in gand martiriul sfintilor atunci cand intampina ispite in activitatea desfasurata si in viata duhovniceasca.Tinand cont de ce au suferit altii, greutatile noastre sunt mici, insa daca nu ar fi ispite nu ne-am mantui.

In continuare Preacucernicul Parinte Ioan Ardelean, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Salajului a adus la cunostinta preotilor din Eparhie unele hotarari ale Sfantului Sinod care privesc bunul mers al vietii bisericesti. Din punct de vedere administrativ Episcopia Salajului este are in structura sa trei protopopiate, 207 parohii si sapte asezaminte monahale in care slujesc un numar de 239 de preoti si diaconi.

Autor: Arhid. Adrian Onica
Sursa: radiorenasterea.ro

.

04 Iunie 2014

Vizualizari: 191

Voteaza:

Conferinta preoteasca de primavara in Episcopia Salajului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE