Conferinta preoteasca in Protopopiatul Turda

Preotii din protopopiatul Turda s-au reunit marti, 24 mai, in sedinta preoteasca de primavara. Lucrarile prezidate de Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, au fost precedate de un Te Deum, oficiat de la ora 10.00, la Catedrala Ortodoxa din Turda. Conferintele preotesti se desfasoara pe tema „2011 – Anul Omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii”, stabilita la nivelul intregii Patriarhii Romane.

Tema conferintelor este apreciata ca foarte importanta pentru societatea contemporana, dupa cum a declarat parintele protopop de Turda, pr.

Daniel Crisan: „Este un subiect actual, deoarece are in vedere familia crestina, familia care este si o tema in dezbaterea tineretului crestin. Conferinta prezidata de Inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, a fost sustinuta de pr. Daniel Valeanu. A fost o conferinta cu participare efectiva din partea tuturor preotilor din protopopiatul Turda”.

Dupa conferinta sustinuta de unul dintre preotii din cuprinsul protopopiatului Turda, fiecare preot participant a luat cuvantul si au fost discutii libere pe tema stabilita, concluziile fiind extrase de Inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului.

La sedinta de astazi a participat si vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Iustin Tira: „Conferinta a fost incheiata prin concluziile Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Toate lucrarile, ca si intalnirea in sine, s-au desfasurat in atmosfera preoteasca duhovniceasca si am constatat cu bucurie foarte multa responsabilitate din partea preotilor”.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

24 Mai 2011

Vizualizari: 777

Voteaza:

Conferinta preoteasca in Protopopiatul Turda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE