Conferinta a preotilor de caritate din Capitala

Preotii de caritate din unitatile sanitare si institutiile de asistenta sociala din Bucuresti s-au intrunit vineri, 21 februarie 2014, intr-o noua conferinta. Lucrarile s-au tinut in Amfiteatrul Spitalului Clinic pentru copii „Dr. Victor Gomoiu” si au fost precedate de Sfanta Liturghie.

Tema conferintei a fost "Sensul pedagogic al suferintei in Sfanta Taina a Spovedaniei”. Invitat la eveniment a fost Parintele Lect. Dr. Vasile Cretu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

„Suferinta este o realitatea apasatoare, omniprezenta in jurul nostru, fie ca ne confruntam cu ea acasa sau la serviciu, fie ca avem in familie o ruda care este internata in spital. Suferinta trebuie privita nu neaparat ca o damnare a lui Dumnezeu pentru noi, ci ca un act pedagogic pe care Dumnezeu il manifesta fata de noi. Atunci cand omul sufera se vindeca mai repede de mandrie, orgoliu sau de alte patimi de care nu a tinut cont atunci cand era sanatos”, a marturisit pentru TRINITAS TV Pr. Lect. Dr. Vasile Cretu, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

„Este foarte important ca la aceste sesiuni ale preotilor de caritate sa participe un cadru didactic de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si nu numai pentru a lamuri unele aspecte, definirea unor termeni, atat din punct de vedere academic, dar si prin adancirea problematicilor din punct de vedere al practicii de la locul de desfasurare al activitatii preotilor de caritate”, a declarat Pr. Horia Prioteasa, coordonatorul preotilor de caritate din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Au fost prezentate referate si s-au purtat discutii libere pe baza temei stabilite si a problemelor preotilor de caritate din spitalele Capitalei. In cadrul evenimentului a concertat si Evloghia, Corul Bizantin Misionar al Patriarhiei Romane.

In cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor isi desfasoara activitatea 129 de preoţi de caritate. Acestia slujesc in peste 100 de lacasuri de cult, dintre care 40 sunt biserici, iar aproape 70 sunt capele.

Sursa: basilica.ro

.

23 Februarie 2014

Vizualizari: 547

Voteaza:

Conferinta a preotilor de caritate din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE