Conferinta de toamna a preotilor din protopopiatul Bistrita

Marti, 22 octombrie 2013, a avut loc Conferinta preoteasca a preotilor din Protopopiatul Ortodox Bistrita, prezidata de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Ierarhul a fost insotit de la Centrul Eparhial de parintele vicar Iustin Tira si parintele arhidiacon Claudiu Grama, consilierul pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei.

Conferinta a debutat la ora 10 cu oficierea unei slujbe de Te-Deum in biserica protopopiatului ce poarta hramul "Intrarea in biserica a Maicii Domnului". Dupa slujba de Te-Deum, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei insotit de domnul primar Ovidiu Cretu, de vicepresedintele Consiliului Judetean, Alexandru Pugna si veceprimarul municipiului George Avram au vizitat santierul de la Asociatia ”Filantropia” Bistrita, fiind multumit de studiul lucrarilor, anticipand totodata si data inaugurarii centrului social. In prezenta sutelor de credinciosi si elevi de la Colegiul National "Liviu Rebreanu” si a autoritatilor locale, Inaltpreasfintitul a aratat importanta implicarii Bisericii in educatia moral-religioasa a tinerilor si grija pentru cei defavorizati, citand textul Sfintei Scripturi ”Credinta fara fapte, moarta este”.



Au sustinut referate in cadrul conferinte Pr.Tomoroga Toader de la Parohia Ortodoxa Blajenii de Sus, care a vorbit despre implicarea parohiilor in misiunea cu tinerii si Pr. Dr Marius Pintican, care a evidentiat importanta implicarii Bisericii in activitatile filantropice si de asistenta sociala. Conferinta a prezentat importanta acestei duble misiuni a Bisericii, fiind completata de multe luari de cuvant din partea preotilor cu experienta din parohie. Inaltpreasfintia Sa i-a indemnat la final pe preotii bistriteni la voluntariat in aceste actiuni filantropice, facandu-ne ” tuturor toate” pentru semenii nostri.

Pr. Misionar Emanuel Vidican

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

22 Octombrie 2013

Vizualizari: 661

Voteaza:

Conferinta de toamna a preotilor din protopopiatul Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE