Conferinte pastoral-misionare in Arhiepiscopia Bucurestilor

In perioada 10-11 iunie 2009, in Arhiepiscopia Bucurestilor se desfasoara conferintele preotesti semestriale la care participa preoti din toate protopopiatele din Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova dupa urmatorul program:

Miercuri, 10 iunie 2009, ora 8.00, preotii din Protopopiatele I, II, III Capitala, Ilfov - Nord si Ilfov - Sud, vor participa la Sfanta Liturghie si slujba de Te-Deum savarsite la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti. Lucrarile conferintei vor incepe la ora 10.00 in Aula Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei si vor fi deschise de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Tema conferintelor a fost hotarata de Sfantul Sinod si anume: „2009 - Anul comemorativ-omagial al Sfantului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei si al celorlalti sfinti capadocieni”.

Tema a fost impartita in urmatoarele puncte:

1. Sfantul Vasile cel Mare - dascal al vietii liturgice;
2. Sfantul Vasile cel Mare - dascal al familiei crestine;
3. Sfantul Vasile cel Mare - dascal al vietii monahale;
4. Sfantul Vasile cel Mare - dascal al operei filantropice.

Joi, 11 iunie 2009, conferintele preotesti semestriale vor continua la Ploiesti unde vor fi prezenti preotii protopopiatelor din judetul Prahova. Slujba Sfintei Liturghii, la care vor fi prezenti toti preotii participanti, va avea loc, incepand cu ora 8.00, in biserica Sfanta Vineri din Ploiesti. Lucrarile conferinte preotesti semestriale din protopopiatele prahovene vor incepe la ora 10.00 si se vor desfasura in sala Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Bucurestilor

09 Iunie 2009

Vizualizari: 164

Voteaza:

Conferinte pastoral-misionare in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE