Conferinte preotesti in trei protopopiate ale Arhiepiscopiei Iasilor

Preotii din Protopopiatul Iasi 1 s-au reunit astazi in sedinta administrativa la Biserica “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” – Barboi din Iasi. Referatul “Catehumenatul in primele veacuri crestine” a fost prezentat de pr. Costel Ciubotaru de la parohia Valea Ursului, care a expus un scurt istoric al catehumenatului, aratand importanta acelei perioade din viata Bisericii crestine. “Presedintii cercurilor pastorale au prezentat programul pentru anul 2011. A fost expus un raport cu privire la activitatile liturgice, pastorale si misionare din perioada sarbatorilor de iarna.

S-au transmis hotararile venite de la Centrul eparhial Iasi si de la Patriarhia Romana, fiind discutate si alte probleme administrative”, ne-a relatat pr. Constantin Andrei, protoiereul Protopopiatului Iasi 1.

La sediul Protopopiatului Pascani a avut loc astazi sedinta lunara cu preotii in cadrul careia parintele Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pascani, a sustinut tema “Preotul si administratia parohiala”. “Multe din comunicarile Centrului eparhial sunt legate de administratia parohiala. Am facut referire la indatoririle pe care le are preotul in conformitate cu Statutul de Organizare si Functionare a Bisericii Ortodoxe Romane”, a spus pr. protopop Pavel Postolachi, care a adaugat ca la intrunire s-a mai discutat despre randuiala bisericeasca si despre uniformizarea activitatii pastoral-misionare in parohii “spre intarirea credinciosilor si spre buna desfasurare a misiunii preotesti”.

Tot astazi a avut loc conferinta preotilor din Protopopiatul Piatra Neamt. Ordinea de zi a intalnirii a cuprins prelucrarea masurii impuse de Inspectoratul Teritorial de Munca Neamt in vederea prevenirii accidentelor de munca si a securitatii in munca. Dupa cum ne-a relatat pr. Dumitru Ailincai, protopop al Protopopiatului Piatra Neamt, preotii au fost indemnati sa intensifice activitatile in cadrul cercurilor misionare in directia abordarii problemelor de pastoratie in randul tinerilor. In timpul sedintei au fost discutate mai multe probleme administrative, fiind expuse instiintarile venite de la Centrul eparhial Iasi. (C.C.)

Sursa: mmb.ro

.

21 Ianuarie 2011

Vizualizari: 621

Voteaza:

Conferinte preotesti in trei protopopiate ale Arhiepiscopiei Iasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE