Conferinte prepascale in Arhiepiscopia Timisoarei

Facultatea de Litere, Istorie si Teologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, in colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Timisoarei, organizeaza ciclul de conferinte prepascale, cu tema "Sfintii Imparati Constantin si Elena, promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii”. 

Evenimentul este organizat ca urmare a hotararii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane nr. 8576 / 7 noiembrie 2011, cu privire la declararea anului 2013 ca "Anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena”, cu prilejul implinirii a 1700 de ani de la Edictul de toleranta religioasa de la Milano (313).

Astfel, renumiti profesori de Teologie vor sustine referate pe tema celebrarii " Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena”. Intalnirile se vor desfasura in perioada 28 martie - 25 aprilie dupa cum urmeaza: 28 martie, "Crestinism si politeism in perioada lui Constantin cel Mare si dupa el”, pr. conf. dr. Nicolae Morar (Facultatea de Teologie din Timisoara); 4 aprilie, "Biserica si stat in timpul lui Constantin cel Mare”, lect. dr. Remus Feraru (Facultatea de Teologie din Timisoara); 11 aprilie, "Libertatea ca exercitiu duhovnicesc”, pr. conf. dr. Constantin Necula (Facultatea de Teologie din Sibiu); 18 aprilie, "Lupta Bisericii pentru apararea si formularea dreptei credinte in timpul imparatului Constantin cel Mare”, pr. prof. dr. Ştefan Buchiu (Facultatea de Teologie din Bucuresti); 25 aprilie, "Sfantul imparat Constantin cel Mare in scrierile istoricului Eusebiu de Cezareea”, pr. conf. dr. Mihai Sasaujan (Facultatea de Teologie din Bucuresti).

Conferintele se vor desfasura in Aula Magna a Universitatii de Vest incepand cu ora 18:00 si sunt dedicate studentilor teologi, precum si tuturor celor care doresc sa aprofundeze cunostiintele legate de activitatea deosebita a Sfintilor Imparati Constantin si maica sa Elena in decursul istoriei Sfintei noastre Biserici. In incheierea fiecarei de seri de conferinte, corul Facultatii de Teologie din Timisoara, condus de diac. Laurian Popa, va sustine un recital coral specific perioadei Postului Mare.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Martie 2013

Vizualizari: 340

Voteaza:

Conferinte prepascale in Arhiepiscopia Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE