Conferinte de toamna, in protopopiatele Gherla si Dej

Preoții din Protopopiatul Gherla au participat joi, 9 octombrie 2014, la conferința de toamnă cu tema „Martiriul Sfinților Brâncoveni”. Întrunirea s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și a debutat la ora 10:00, cu un Te Deum. Mitropolitul Clujului le-a vorbit clericilor despre modelul de credinţă, de jertfire si de iubire statornică faţă de Dumnezeu, de neam şi faţă de familie, a Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu. Ierarhul a explicat totodată că tema aleasă se datorează împlinirii anul acesta a 300 de ani de la martiriul voievodului Constantin Brâncoveanu, a celor patru fii ai săi și a sfetnicului Ianache, prilej cu care Patriarhia Română a numit anul 2014, Anul omagial al Sfinților Martiri Brâncoveni.

Tot astăzi s-au reunit în conferință preoțească de toamnă și clericii de pe raza protopopiatului Dej. Ședința a avut loc la sediul protopopiatului, iar de la Centrul Eparhial a participat părintele Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului.

Conferinţele preoţeşti de toamnă se desfăşoară în această lună în toate cele nouă protopopiate ale Arhiepiscopiei Clujului.

Autor: Alexandra Andereș
Sursa: radiorenasterea.ro

.

10 Octombrie 2014

Vizualizari: 107

Voteaza:

Conferinte de toamna, in protopopiatele Gherla si Dej 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE