Conferintele pastoral-misionare de toamna in Arhiepiscopia Ramnicului

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, in perioada 1-6 noiembrie 2012 in Arhiepiscopia Ramnicului vor avea loc conferintele pastoral-misionare din semestrul de toamna. Tema intalnirilor din acest an este „2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana”.

Astfel, joi, 1 noiembrie 2012, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, in Sala „Iosif Episcopul” a Asezamantului Pastoral Misionar „Sfantul Ierarh Calinic” va avea loc conferinta pastoral-misionara cu preotii din Protoieria Ramnicu Valcea. In deschiderea lucrarilor conferintei preotesti, incepand cu ora 8:30, in Catedrala Arhiepiscopala va fi oficiata Sfanta Liturghie de un sobor de preoti si diaconi, dupa care se va oficia un Te Deum de multumire.

Pe 5 noiembrie, conferinta preoteasca cu aceeasi tema se va tine la sediul Protoieriei Horezu, iar pe 6 noiembrie, in biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Dragasani, reunind preotii arondati acestei protoierii.

Subiectele ce vor fi tratate in cadrul conferintelor sunt: „Taina Sfantului Maslu - Catehizarea Credinciosilor”; „Taina Sfantului Maslu - Lucrarea pastorala a Bisericii si slujitorilor ei pentru ingrijirea bolnavilor” si „Taina Sfantului Maslu - Lucrarea social filantropica si medicala a Bisericii si slujitorilor ei.”

Lucrarile conferintelor vor fi precedate de savarsirea Sfintei Liturghii si a slujbei de Te Deum cu acest prilej.

Sursa: arhiram.ro

.

31 Octombrie 2012

Vizualizari: 583

Voteaza:

Conferintele pastoral-misionare de toamna in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE