Congres international la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei, in Aula Magna Teoctist Patriarhul se desfasoara Congresul International de Teologie Familia crestina, o binecuvantare pentru Biserica si societate. Congresul organizat in contextul anului omagial 2011, dedicat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Tainei Sfantului Botez si a Sfintei Cununii, a debutat astazi, 1 noiembrie, si se va incheia joi, 3 noiembrie.

In deschiderea lucrarilor congresului, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a rostit un scurt cuvant in care a vorbit despre familia crestina familie care are la baza Taina Sfantului Botez si Taina Sfintei Cununii.

Totodata, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a evidentiat legatura dintre familia crestina si Biserica.

'Familia este binecuvantare si lumina a iubirii Preasfintei Treimi, intrucat in ea omul traieste taina si bucuria filiatiei, fraternitatii si paternitatii. Din familia crestina credincioasa copilul invata sa caute familia spirituala sfintitoare, adica Biserica, ai carei membri sunt numiti fii si fiice, frati si surori, parinti si maici duhovnicesti in Hristos, Fiul Tatalui ceresc', a spus Preafericirea Sa.

Referindu-se la Botezul crestin, Patriarhul Romaniei a aratat ca aceasta Taina inseamna pentru om afundarea lui harica in viata si iubirea Preasfintei Treimi.

Au urmat mesajele din partea Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, rostit de catre dl. Nicolae Ivaschescu, si din partea Secretariatului de Stat pentru Culte rostit de catre dl. Nicolae Adrian Lemeni. Apoi, a adresat un cuvant dl. Dan Berindei, Vicepresedintele Academiei Romane si dl. Ioan Panzaru, Rectorul Universitatii Bucuresti.

Congresul este organizat de Patriarhia Romana prin Sectorul Teologic Educational.

Sursa: basilica.ro

01 Noiembrie 2011

Vizualizari: 332

Voteaza:

Congres international la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE