Congres de Teologie la Veria, in Grecia

Pana duminica, orasul Veria, din Grecia, este gazda celei de-a XX-a editii a Congresului International de Teologie „Pavlia”.

Congresul reuneste reprezentanti ai tuturor Bisericilor Ortodoxe Autocefale Surori. Reprezentantul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la eveniment este Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul ortodox roman al Ungariei. Deschiderea Congresului a fost organizata in Centrul Cultural al orasului, in prezenta autoritatilor locale si regionale. Cu acest prilej a fost lansat si volumul omagial „Pavlia”, dedicat cinstirii Sfantului Apostol Pavel si celor 20 de editii pe care manifestarea le implineste in acest an.



„Ma bucur ca am putut sa reprezint din nou Biserica Ortodoxa Romana, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la Congresul International de Teologie de Teologie de la Veria care a ajuns la cea de-a XX-a editie si are in acest an si un caracter aniversar. Este un eveniment teologic si inter-ortodox cu multe implicatii pastoral misionare pentru aceasta zona dedicat in primul rand cinstirii Sfantului Apostol Pavel care in calatoriile sale misionare a trecut si prin cetatea Veriei de altadata increstinand pe locuitorii ei. Cu acest prilej am dat citirea mesajului Preafericitului Parinte Patriarh Daniel intitulat MISIUNE DINAMICA PENTRU O CULTURA CREŞTINA ASTAZI care a fost primit de catre toti participantii cu interes si cu multa bucurie”, a relatat pentru TRINITAS TV PS Parinte Siluan, Episcopul Ortodox Roman al Ungariei.

Pe langa congresul de Teologie, manifestarile anuale dedicate cinstirii Sfantului Apostol Pavel in Mitropolia de Veria, Naousa si Kampania, mai cuprind si evenimente cultural-religioase, dar si momente liturgice.

Sursa: basilica.ro

.

27 Iunie 2014

Vizualizari: 530

Voteaza:

Congres de Teologie la Veria, in Grecia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE