Consiliu Eparhial la Timisoara

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei s-a intrunit marti, 30 iulie, in sedinta lunara de lucru. Sedinta Consiliului eparhial a fost prezidata de Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. Ordinea de zi a consiliului a cuprins prezentarea mai multor hotarari ale Sfantului Sinod, care se refera la bunul mers al vietii bisericesti in intreaga Patriarhie Romana. Dintre acestea a fost prezentata hotararea Sfantului Sinod nr. 6069 privind noul program pastoral, social si misionar, precum si metodele si mijloacele de intensificare a pastoratiei in Biserica Ortodoxa Romana.Acest program pastoral a fost pus la indemana parintilor protopopi spre a fi analizat cu preotii la prima intalnire lunara de lucru si apoi aplicat in toate parohiile si manastirile Arhiepiscopiei.

De asemenea, au fost aduse la cunostinta membrilor consiliului eparhial si a parintilor protopopi, concluziile si propunerile formulate in cadrul intrunirii nationale de lucru a vicarilor eparhiali si a consilierilor administrativ-bisericesti, desfasurata la Bucuresti, in 18 si 19 aprilie a.c.

Totodata, s-a solicitat colaborarea tuturor preotilor pentru sustinerea initiativei cetatenesti europene "Unul dintre noi”, prin strangerea de semnaturi care sa fie inaintate apoi Cancelariei Sfantului Sinod.

Au fost discutate si problemele curente ale sectiilor administrativ-bisericesti dintre care amintim: completarea posturilor vacante de preot II la prohiile Sanandrei, protopopiatul Timisoara I si Dumbravita, protopopiatul Timisoara II.

Au fost aprobate schimbarile de personal neclerical la nivelul eparhiei, si a fost prezentat rezultatul la examenul de admitere la Facultatea de Teologie din Timisoara, sesiunea iulie 2013, la care s-au inscris toti preotii care nu au licenta in Teologie Pastorala, spre a fi astfel in conformitate cu Statutul de Organizare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane. In final au fost prezentate spre analiza si avizare contractele de inchiriere si de lucrari inaintate de catre parohii.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

31 Iulie 2013

Vizualizari: 220

Voteaza:

Consiliu Eparhial la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

mitropolia banatului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE