Continuarea relatiilor de prietenie si intelegere reciproca dintre Biserica Ortodoxa Romana si Cultul Mozaic

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit astazi, 1 septembrie 2011, la Resedinta patriarhala, pe Eminenta Sa Menachem Hacohen, Marele Rabin al Cultului Mozaic din Romania, la incheierii misiunii sale in tara noastra. Marele rabin a fost insotit de catre sotia sa doamna Deborah Hacohen, domnul Israel Sabag, presedintele asociatiei JOINT Romania si de domnul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

In timpul intrevederii, Preafericitul Parinte Patriarh a subliniat principalele coordonate ale relatiilor bazate pe prietenie si intelegere reciproca dintre Biserica Ortodoxa Romana si Cultul Mozaic, relatii pe care Marele Rabin Menachem Hacohen le-a incurajat cu multa dragoste, responsabilitate si intelepciune.

La randul sau, Eminenta Sa Menachem Hacohen a evidentiat necesitatea continuarii cooperarii dintre cele doua comunitati religioase, iudaica si crestina din Romania, in special prin organizarea de colocvii care sa reliefeze traditia iudeo-crestina ca baza spirituala a culturii si civilizatiei europene.

In acest context, Parintele Patriarh a evidentiat importanta realizarii de pasi concreti in directia promovarii unui dialog interreligios practic intre cultele din Romania, asa cum il reprezinta constituirea, la initiativa Patriarhiei Romane, a Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania, in ziua de 14 aprilie 2011.In acelasi timp, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a apreciat echilibrul si intelepciunea de care Marele Rabin Menachem Hacohen a dat dovada in timpul activitatii desfasurate in Romania.

S-a convenit ca in anul 2012 sa se organizeze impreuna un colocviu la Bucuresti cu tema Diaspora in traditia iudaica si in experienta crestina.

 

BIROUL DE PRESA  AL PATRIARHIEI ROMANE

.

01 Septembrie 2011

Vizualizari: 314

Voteaza:

Continuarea relatiilor de prietenie si intelegere reciproca dintre Biserica Ortodoxa Romana si Cultul Mozaic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE