Convertirea in Ortodoxie a unui medic protestant

In ziua cinstirii Acoperamantului Maicii Domnului, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic a oficiat, in Catedrala Arhiepiscopala, Taina Sfantului Botez pentru un medic de nationalitate germana, care a trecut de la cultul protestant la cel ortodox.

Dieter Cristian Mircea, medic de profesie, s-a nascut in Germania, foarte aproape de orasul Munchen. In anul 2001 s-a stabilit in municipiul Bucuresti, fiind atras de valorile culturale si istorice ale Romaniei.

In aceasta perioada a descoperit ca Ortodoxia este adevarata cale pentru mantuirea sufletului. De aceea la varsta de 55 de ani a hotarat sa primeasca botezul crestin ortodox in Catedrala Arhiepiscopala din Curtea de Arges.Intrarea in Cultul Ortodox a domnului doctor Dieter Cristian Mircea a fost pecetluita sambata, 1 octombrie, de doi nasi celebrii: soprana Felicia Filip si Cristian Mihailescu.

La acest frumos eveniment au fost prezenti : altetele regale, printul Paul si printesa Lia, precum si foarte multe personalitati din domeniul medicinii romanesti.

Dupa oficierea Tainei Sfantului Botez, a fost organizata o agapa crestina in sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal.

Sursa:eparhiaargesului.ro

.

04 Octombrie 2011

Vizualizari: 375

Voteaza:

Convertirea in Ortodoxie a unui medic protestant 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE