Cooperare practica socio-culturala in sprijinul diasporei romanesti din regatul unit al marii britanii

In ziua de 31 august 2011, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit pe Excelenta Sa Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Domnul ambasador a multumit pentru primire si a prezentat punctele de cooperare dintre Biserica Ortodoxa Romana si misiunea diplomatica pe care o conduce in vederea sprijinirii si promovarii intereselor diasporei romanesti din Marea Britanie si Irlanda de Nord.

In cadrul intrevederii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a prezentat succint multiplele activitati pastoral-misionare, social-filantropice si cultural-educationale pe care Biserica Ortodoxa Romana le desfasoara intr-o diaspora dinamica si in permanenta crestere. In acest context, Patriarhul Romaniei a evidentiat importanta dezvoltarii si implementarii de programe europene care sa contribuie la integrarea emigrantilor romani in societatea britanica, dar si la pastrarea identitatii lor culturale si religioase.

La randul sau, domnul ambasador a subliniat faptul ca implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in rezolvarea problemelor existente in cadrul celei mai mari diaspore romanesti din toate timpurile, asa cum este cea de astazi, contribuie la asigurarea coeziunii sociale si a unei mai bune cunoasteri reciproce.Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a mai reliefat importanta dialogului intre Bisericile crestine, in promovarea valorilor religioase in societatea europeana contemporana. In acest sens, Patriarhul Romaniei a mentionat necesitatea cooperarii practice in rezolvarea unor probleme de ordin pastoral, social si cultural intr-o societate marcata de fenomenul secularizarii, al migratiei, somajului si saraciei.

O vizita a Patriarhului Romaniei in Marea Britanie va fi posibila cu ocazia sfintirii picturii bisericii ortodoxe romane din orasul Leeds, probabil in anul 2013.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.

31 August 2011

Vizualizari: 204

Voteaza:

Cooperare practica socio-culturala in sprijinul diasporei romanesti din regatul unit al marii britanii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE