Corala "Armonia” dublu medaliata cu aur la Olimpiada Corala Mondiala

In perioada 4-14 iulie, Corala barbateasca "Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijata de Arhid. Drd. Iulian Dumitru, a participat la cea de-a 7-a editie a Olimpiadei Corale Mondiale (7th World Choir Games), desfasurata la Cincinnati, Ohio, in Statele Unite ale Americii.

Dupa ce pe 7 iulie a castigat aur la sectiunea Folclor, pe 12 iulie a obtinut cea de-a doua medalie de aur la sectiunea Muzica religiilor. Cele 21 de ansambluri corale inscrise pe nivelul Competitia campionilor au interpretat piese muzicale de pe toate continentele, de diferite religii.

La 7th World Choir Games s-au inscris peste 350 de ansambluri corale, din 64 de tari si 27 de state americane, Romania a fost reprezentata de doua ansambluri corale, "Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului si "Cantate Domino” a Seminarului teologic ortodox din Bucuresti.

Corala barbateasca "Armonia” a fost infiintata in anul 2001 in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai tarziu a intrat sub obladuirea Arhiepiscopiei Tomisului cu ajutorul careia sustine numeroase concerte atat in tara, cat si in strainatate.

In prezent, Corala "Armonia”, coordonata de pr. drd. Valeriu Roman, Consilier Cultural-Patrimoniu in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, dispune de un repertoriu diversificat, compus din piese religioase, folclor romanesc si international, colinde traditionale romanesti si straine, piese din repertoriul clasic universal.

Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

.

16 Iulie 2012

Vizualizari: 377

Voteaza:

Corala "Armonia” dublu medaliata cu aur la Olimpiada Corala Mondiala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE