Cursuri de gestionare a patrimoniului pentru reprezentantii cultelor religioase

O noua editie a proiectului „Atitudine si implicare. Patrimoniul cultural al judetului Alba” se lanseaza marti, 8 mai, la Aiud.

Proiectul, ce are ca scop organizarea de cursuri teoretice si practice privind gestionarea si valorificarea bunurilor de patrimoniu cultural, a debutat in anul 2009 cu zona Sebes si a continuat in anul 2010 cu zona Alba Iulia, fiind destinat reprezentantilor cultelor religioase, detinatori de bunuri culturale. Pentru zona Aiud, proiectul se desfasoara in zilele de 8 si 9 mai, realizandu-se intalniri tematice intre specialisti si detinatorii de bunuri de patrimoniu.

Necesitatea acestui proiect rezulta din cel putin doua elemente: preotul are in administrare bunuri cu valoare patrimoniala si tot preotul este cel care are rolul de pastrator al valorilor culturale, un rol definitoriu in pastrarea unei identitati culturale pentru membrii comunitatii.

Instruirea teoretica va fi urmata si de lansarea albumului bilingv – Monumente de cult din patrimoniul cultural al judetului Alba, partea a III-a – zona Aiud. Instruirea este asigurata de specialisti: cercetatori, conservator, expert in legislatie de patrimoniu, iar institutiile partenere sunt: Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Directia judeteana pentru cultura si patrimoniu national Alba si Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale.

Sursa: Radio Reintregirea
 

08 Mai 2012

Vizualizari: 298

Voteaza:

Cursuri de gestionare a patrimoniului pentru reprezentantii cultelor religioase 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE