Cursuri de indrumare pastorala, misionara si administrativa a preotilor si cantaretilor din Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Intre proiectele pastoral-misionare pentru anul 2013 inscrise in calendarul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, se numara si organizarea, in fiecare protopopiat al Eparhiei, a unor cursuri de indrumare liturgica, pastoral-misionara, educational-catehetica si administrativ-gospodareasca pentru preoti si cantaretii bisericesti.

Acestea s-au desfasurat in perioada 12-14 martie a.c. cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos si au fost dedicate indeosebi preotilor care slujesc in parohii cu un numar redus de credinciosi sau care provin din parohii sensibile din punct de vedere misionar.

Totodata, la fiecare protopopiat, au fost organizate si cursuri de perfectionare si aprofundare pentru cantaretii bisericesti din eparhie in vederea imbunatatirii cantarii bisericesti la strana, dar si de formare a corurilor de copii pentru toata perioada liturgica a Postului Mare.Pe parcursul celor trei zile, atat preotii desemnati, cat si cantaretii bisericesti, au participat la Sfanta Liturghie si/sau la programul liturgic special specific perioadei in care ne aflam (miercuri, 13 martie fiind zi aliturgica), dupa care au luat parte la cursurile propriu-zise.

Comisiile pentru organizarea si desfasurarea acestor cursuri la protopopiate au avut in componenta cate un membru al Permanentei Consiliului eparhial, un preot profesor din cadrul scolilor teologice eparhiale, un preot cu activitate pastoral misionara reprezentativa din cadrul protoieriilor, un profesor-coordonator al cursurilor pentru cantareti bisericesti, precum si protoiereul din Protopopiatul respectiv.

Sursa: edj.ro

.

18 Martie 2013

Vizualizari: 287

Voteaza:

Cursuri de indrumare pastorala, misionara si administrativa a preotilor si cantaretilor din Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE