Cursuri de limba engleza la Parohia Doclin

In Parohia Doclin din Protopopiatul Resita, se desfasoara incepand cu data de 1 iulie, cursuri gratuite de limba engleza, beneficiarii acestora fiind elevii din clasele V-VIII. De asemenea, beneficiaza de acest privilegiu, dar cu un program de lucru separat, dupa initiere, si copiii mai mici din parohie.

Proiectul se desfasoara in perioada vacantei de vara si este sustinut integral de parohie. Copiilor le este predata limba engleza de catre domnisoara profesor Camelia Calariu, care a acceptat cu placere propunerea parintelui paroh.Ideea proiectului a venit de la faptul ca, desi suntem cetateni comunitari, in scolile din comuna nu se preda limba engleza, iar aceasta reprezinta un factor important in viata fiecaruia dintre ei.Este important ca beneficiarii sa stie minimul de cuvinte si expresii, sa converseze legand fraze sau propozitii, pentru a putea face fata unei conversatii intr-o alta tara.Modul de predare este unul bazat pe dialog, unde fiecare copil are cate o activitate, iar la sfartitul sedintei o scurta evaluare a fiecaruia in parte. Tot in cadrul orelor de curs sunt programate diverse jocuri si situatii (in limba engleza) in care copii sunt actorii principali, ei trebuind sa faca fata acestor provocari, fiecare in cel mai original mod. „Învatarea unei limbi straine de la o varsta frageda este mai mult decat benefica pentru copil.

Astfel, copilul nu va fi nevoit sa traduca tot timpul dintr-o limba in alta, ci va acumula cunostintele de limba engleza prin exercitii si joaca, fara ca macar sa realizeze constient cat de usor invata o limba straina” ne-a declarat parintele Ovidiu – Petru Mezeniuc, initiatorul proiectului.Impactul asupra copiilor este unul deosebit, atat pentru faptul ca acestia sunt interesati de-a cunoaste ceva nou, dar si de faptul ca limba engleza este cea mai cunoscuta si vorbita limba din lume.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

15 Iulie 2014

Vizualizari: 114

Voteaza:

Cursuri de limba engleza la Parohia Doclin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE