Cursuri de pregatire a candidatilor pentru examenul de capacitate preoteasca

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Ioan, în săptămâna 13-17 iunie, se vor susţine cursuri de pregătire a candidaţilor pentru examenul de capacitate preoţească. Cursurile se adresează tuturor studenţilor de anul IV ai Facultăţii de Teologie din Timişoara, dar şi licenţiaţilor în teologie pastorală din promoţiile anterioare, care doresc să participe la examenul de capacitate preoţească.

Întrucât examenul de capacitate preoţească are valabilitate un an de zile pentru cei care au obţinut media sub 9,00 şi doi ani valabilitate pentru cei care au promovat cu cel puţin media 9,00, se pot înscrie şi candidaţii care au depăşit condiţiile enunţate.

În conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod prin hotărârea 1199/2008, se va organiza în luna septembrie a.c. o nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească.

Examenul va consta:
– într-o probă eliminatorie – testare psihologică;
– testarea de specialitate: se vor susţine probele scrise (dogmatică şi morală; IBU şi IBR) şi probele orale (exegeză NT, predică, cateheză, tipic şi liturgică, cântare, legislaţie şi administraţie bisericească).

Cursurile vor debuta luni, 13 iunie, începând cu ora 8, şi se vor ţine în Sala Festivă a Centrul eparhial.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

09 Iunie 2016

Vizualizari: 511

Voteaza:

Cursuri de pregatire a candidatilor pentru examenul de capacitate preoteasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE