Dan Puric a conferentiat depre suferinta la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare

Actorul si regizorul Dan Puric a sustinut vineri, 7 iunie, la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare, judetul Dolj, conferinta cu tema “Despre suferinta”, eveniment organizat cu sprijinul parintelui Tinel Dudau, preot slujitor in aceasta unitate spitaliceasca. La eveniment au fost prezente cateva sute de persoane, cadre medicale, pacienti, prof.dr. Pavel Chirila, invitat alaturi de cunoscutul actor, Virginia Dianu, managerul unitatii medicale, impreuna cu celelalte cadre sanitare, preoti din judetul Dolj si nu numai, parintele protopop Cornel Pirvu, de la Protoieria Bailesti, arhim. Ioachim Parvulescu, staretul Manastirii Lainici si reprezentanti ai autoritatilor locale.

"In clipa in care te-a cuprins suferinta, vezi altceva. Suferinta e biologie, nu tine cont de nimic. Suferinta n-are sens dupa ratiunea umana. Tu ii dai insa sens si o faci scara spre Dumnezeu, prin credinta. Suferinta te deschide, te face sa vezi altfel, este ca actul de indragostire. Sfintii Apostoli au descoperit cunoasterea prin durere. Sufera si patimeste, si-ai s-auzi iarba cum creste, este un vers popular cules de Mihai Eminescu”, a spus Dan Puric in conferinta.

Indragitul actor si regizor a fost primit cu ropote de aplauze de catre participanti si, desi tema propusa spre prezentare a fost “Despre suferinta”, Dan Puric a reusit sa starneasca zambete printre cei prezenti, prin maniera specifica in care a abordat tema, prin exemplele culese din viata care i-au aratat ca umorul este un leac eficient impotriva suferintei.  La final, doritorii i-au adresat intrebari invitatului special, creandu-se astflel cadrul unor discutii libere pe marginea temei prezentate.
 
(Gabriela Popescu)

Sursa: mitropolia-olteniei.ro

.

12 Iunie 2013

Vizualizari: 455

Voteaza:

Dan Puric a conferentiat depre suferinta la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE