Daruri de Mos Nicolae de la Liga de Prietenie Romano-Sarba


Daruri de Mos Nicolae de la Liga de Prietenie Romano-Sarba

Liga de Prietenie Romano-Sarba a organizat marti seara in Bucuresti o actiune caritabila destinata strangerii de fonduri pentru copiii adapostiti in tabara de refugiati de la Krnjaca (Serbia), dar si pentru micutii de la orfelinatul din localitatea damboviteana Gaesti. Organizatorii au dorit ca, prin aceasta actiune, sa aduca un strop de bucurie acestor copii, oferindu-le cadouri de Mos Nicolae.

Intalnirea, la care au participat personalitati ale vietii politice, economice si culturale din ambele tari precum si prieteni ai Ligii, s-a desfasurat  sub sloganul "Serbia si Romania - Traditii si Viitor", prilejuind strangerea de fonduri pentru cele doua asezaminte de copii nevoiasi dar si evocarea unor momente deosebite din istoria popoarelor sarb si roman, a traditiilor si a prieteniei adanci care leaga cele doua popoare de religie ortodoxa.

"Am dorit ca intalnirea noastra sa fie pentru fiecare dintre noi inceputul unei minunate perioade de sarbatoare, prin care Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos sa aduca lumina datatoare de pace, intelegere si bunastare pentru noi toti", au subliniat organizatorii acestei frumoase actiuni caritabile de la care nu au lipsit minunatele colinde.

Liga de prietenie romano-sarba, al carei presedinte este PS Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului, este o asociatie autonoma neguvernamentala care are scopul declarat de a dezvolta "relatiile de prietenie milenar traditionale dintre popoarele roman si sarb".
Asculta PS Calinic Argatu - Mentiuni istorice

Alla Stancaru- Lunca

.

05 Decembrie 2007

Vizualizari: 831

Voteaza:

Daruri de Mos Nicolae de la Liga de Prietenie Romano-Sarba 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE