De Ziua Copilului, 200 de ingerasi au umplut curtea Bisericii 'Precista Mare'

Parohia Precista Mare din Roman a gazduit astazi manifestarea intitulata "Lasati copiii sa vina la mine". Orgaizata cu binecuvantarea PS Parinte Ioachim Bacaauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, manifestarea a fost dedicata Zilei internationale a copilului, fiind initiata de pr. Paroh Dan Antoce, la propunerea unora dintre educatoarele din parohie. De la primele ore ale diminetii, curtea Bisericii "Precista Mare" s-a umplut de viata. Aproape 200 de prescolari de la Gradinitele Scolilor cu clasele I - VIII Nr.

2 si Nr. 5 din Roman si-au sarbatorit ziua impreuna cu cele 16 educatoare coordonatoare, participand la actiunea organizata de Parohia "Precista Mare". Copiii au facut desene pe asfalt cu creta colorata, au cantat si au spus poezii intr-o atmosfera pe care numai bucuria copilariei binecuvantate o poate crea. In incheierea manifestarii micutii s-au bucurat de prezenta PS Episcop Ioachim Bacauanul, care i-a binecuvantat si a oferit fiecarui participant cate un dar.

La indemnul PS Episcop Ioachim, doua sute de glasuri de copii au rasunat ca unul singur rostind rugaciunea "Tatal nostru", aratand astfel ca nu este intamplatoare prezenta lor in curtea Bisericii in ziua care le este dedicata. Toti copiii au primit din partea organizatorilor diplome de participare si un pachet cu o dulciuri din partea Parohiei "Precista Mare". Nici cadrele didactice n-au fost uitate, primind cate un dar din partea Centrului eparhial Roman si diplome de onoare "pentru profesionalismul si abnegatia cu care isi implinesc nobila misiune de "formatoare de ingeri" in Biserica neamului nostru dreptcredincios", dupa cum a precizat PS Episcop Ioachim Bacauanul in cuvantul rostit cu aceasta ocazie. Apreciata atat de beneficiari cat si de organizatori, manifestarea se doreste a fi una dintr-o serie care sa implice copiii in viata Bisericii si Biserica in viata societatii, dorindu-se ca astfel de evenimente sa fie organizate cat mai des in cat mai multe dintre paohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Sursa: epr.ro
 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 444

Voteaza:

De Ziua Copilului, 200 de ingerasi au umplut curtea Bisericii 'Precista Mare' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE