Departamentul Pro Vita Iasi, prezent la Adunarea Generala a Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro Vita din Romania

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistica si Prognoza Pastorala al Arhiepiscopiei Iasilor este prezent la Adunarea Generala a Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro Vita din Romania, ce se desfasoara la Sibiu, in perioada 21- 23 august 2014.

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Departamentul Pro Vita Iasi participa la Adunarea Generala a Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro Vita din Romania.

Joi seara, 21 august, a avut loc primirea participantilor, urmata de sedinta Consiliului Director pe problema finalizarii raportului de activitate din timpul mandatului.

Sesiunile de lucru din dimineata zilei de 22 august au fost precedate de slujba Sfintei Liturghii, oficiata de Preasfintitul Andrei Fagarasanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care, la finalul slujbei, a tinut un cuvant de sustinere pentru organizatorii evenimentului si care a transmis arhiereasca binecuvantare pentru inceputul sesiunilor de lucru. Activitatile care au urmat s-au concentrat in jurul unor aspecte precum situatia actuala a Federatiei, alegerea noului Consiliu Director si perspectivele imediate si pe termen lung ale Federatiei.

In ultima sesiune, s-au discutat probleme ce tin de tendintele recente in miscarea pentru viata, urmate de discutii libere si prezentari de activitate ale asociatiilor membre si ale colaboratorilor. Astazi, in prima parte a zilei, s-a discutat despre noile publicatii pro vita din tara si din strainatate, dupa care a avut loc sedinta de inchidere.

Prezenta Departamentului Pro Vita la Sibiu a insemnat expunerea activitatii pe care acesta le desfasoara in cadrul Arhiepiscopiei Iasilor, precum si transmiterea unui mesaj de apreciere pentru activitatea Federatiei si de comuniune si colaborare pe eventuale aspecte comune. Departamentului Pro Vita Iasi a fost reprezentat de pr. Radu Brinza, coordonator al departamentului si de Cosmin Brinza, referent.

Departamentul Pro Vita face parte din Sectorul de Misiune, Statistica si Prognoza Pastorala din anul 2010, iar activitatea este centrata pe Salvarea, Protejarea si Cultivarea Vietii. Mai multe infromatii puteti gasi pe www.provitaiasi.ro sau pe pagina www.facebook.com/ProVitaIasi.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.

25 August 2014

Vizualizari: 521

Voteaza:

Departamentul Pro Vita Iasi, prezent la Adunarea Generala a Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro Vita din Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Pro Vita

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE