Dezlegari in Postul Nasterii Domnului

Crestinii au intrat in cea de-a doua saptamana a Postului Nasterii Domnului. Pe langa pregatirea sufleteasca necesara perioadei, din punct de vedere alimentar, acest post de sase saptamani este socotit drept unul mai usor. Astfel, Biserica Ortodoxa a randuit ca, in fiecare sambata si duminica, pana la 20 decembrie, precum si in ziua de pomenire a unor sfinti, sa se faca dezlegare la peste, untdelemn si vin, informeaza TRINITAS TV.

Aceste dezlegari se fac in zilele de praznuire a unor sfinti cu cinstire in toata lumea ortodoxa, precum 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei, 4 decembrie - Sfanta Mare Mucenita Varvara, 5 decembrie - Sfantul Sava cel Sfintit sau 6 decembrie - Sfantul Ierarh Nicolae. De asemenea, sunt dezlegari care se fac in zilele in care sunt pomeniti, in calendarul Bisericii noastre, sfinti romani, asa cum este pe 23 noiembrie - Sfantul Cuvios Antonie de la Iezerul-Valcea, 7 decembrie - Sfanta Mucenita Filofteia sau 18 decembrie - Sfantul Cuvios Daniil Sihastrul.

In perioada Postului Nasterii Domnului, Biserica noastra a randuit un numar de 16 zile cu dezlegare la peste, vin si untdelemn.

Sursa: basilica.ro

.

23 Noiembrie 2010

Vizualizari: 970

Voteaza:

Dezlegari in Postul Nasterii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE