Dialog si cooperare responsabila intre popoare, culturi si religii

In ziua de 22 mai 2009, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit pe Alteta Sa El-Hassan Bin Talaal, Printul Iordaniei.

Alteta Sa a adus la cunostinta Preafericirii Sale initiativa Centrului pentru dialog interreligios si intercultural de la Geneva, infiintat la initiativa mai multor personalitati ale lumii religioase, de a oferi burse de studii doctorale si post-doctorale pentru cercetare, cu scopul promovarii intelegerii si respectului intre popoare, culturi si religii. Printul Iordaniei a oferit in dar Preafericitului Parinte Patriarh Daniel o editie de lux a cartilor sfinte ale celor trei religii monoteiste: crestinismul, islamul si iudaismul, tiparite in limbile originale greaca, araba si ebraica, ca simbol al dialogului si pacii intre popoare credincioase.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit pentru aceste daruri simbolice si a subliniat importanta unor demersuri care contribuie la o mai buna cunoastere si intelegere intre slujitorii si credinciosii celor trei religii monoteiste. In acest sens, Preafericirea Sa a mentionat coexistenta pasnica indelungata dintre crestinii, musulmanii si evreii din Romania, in special din Dobrogea, si a reliefat rolul dialogului si al conlucrarii responsabile dintre popoare de culturi si credinte diferite, ca singura cale de promovare in societatea de astazi a unor valori religioase si morale comune, intr-o lume afectata nu doar de criza economica, ci, mai ales, de o criza spirituala profunda, ca urmare a secularizarii.

Sectorul relatii bisericesti si interreligioase al Patriarhiei Romane
Sursa: basilica.ro

.

24 Mai 2009

Vizualizari: 339

Voteaza:

Dialog si cooperare responsabila intre popoare, culturi si religii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE