Distinctii bisericesti pentru salvatorii victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni

Accidentul aviatic petrecut in data de 20 ianuarie in Muntii Apuseni, in apropierea localitatii Horea, a afectat o tara intreaga, umplandu-ne inimile de compasiune si de o tristete profunda. Cei sapte oameni cu suflet mare, ce se aflau la datorie, pe calea aerului, in scopul salvarii unui semen de-al lor, au devenit ei insisi victime, cufundati in suferinta, in frig si disperare.

Urmand pilda de iubire a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Marele Filantrop si Omul pentru oameni, si luand aminte la indemnul Sfantului Apostol Pavel: Pana cand avem vreme, sa facem binele fata de toti (Gal. 6, 10), cu totii suntem chemati sa ne concretizam credinta prin dragoste milostiva si slujire samariteana. Astfel de virtuti au asezat pe soclul demnitatii umane fiii Bisericii noastre din comuna Horea, judetul Alba, ajutandu-i pe fratii lor aflati in suferinta si disperare, in urma tragicului accident aviatic din Muntii Apuseni.

Pentru a onora gestul de inalta omenie, de respect deplin pentru esenta fiintei umane si pentru valorile spirituale a celor 11 persoane din Comuna Horea, care au intervenit pentru salvarea pasagerilor din avionul prabusit in Muntii Apuseni, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a decis sa le acorde Crucea arhiepiscopala pentru mireni, cea mai inalta distinctie pe care Arhiepiscopia o poate acorda persoanelor din afara clerului, precum si daruri si diplome de apreciere.

Distinctiile vor fi inmanate duminica, 26 ianuarie, la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, la finalul Sfantei Liturghii, de catre Inaltpreasfintia Sa, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu. De asemenea, in cadrul slujbei, se va rosti o rugaciune de pomenire a celor doua persoane care si-au pierdut viata in accidentul aviatic, pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion.

In Biserica Ortodoxa Romana, distinctiile sunt acordate clericilor si credinciosilor ca expresie a pretuirii si recunostintei publice si pentru recompensa morala a stradaniilor si rezultatelor activitatii in diferite domenii ale vietii bisericesti sau sociale, in sprijinul Bisericii si al aproapelui.

Pr. Florin Croitoru
Sursa: reintregirea.ro

25 Ianuarie 2014

Vizualizari: 136

Voteaza:

Distinctii bisericesti pentru salvatorii victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE