Drept la replica: Nimeni nu doreste inundatii!

In legatura cu opinia exprimata de domnul Adrian Nastase pe blogul personal sub titlul "Despre inundatii : cum va ploua in Catedrala Neamului…”, preluata de mai multe publicatii centrale si locale din ziua de 7 iulie 2010, facem urmatoarele precizari:

Comisia de evaluare finala a proiectelor prezentate in concursul de proiectare pentru Catedrala Mantuirii Neamului a validat clasamentul final al societatilor de proiectare stabilit de cele patru subcomisii tehnice de evaluare (arhitectura, rezistenta, instalatii si financiara), formate din specialisti in domeniile respective. Ierarhia proiectelor a fost rezultatul analizei tehnice minutioase de catre specialistii in domeniu a documentatiilor tehnice (proiecte de arhitectura, rezistenta si instalatii - la faza de studiu de fezabilitate si detalii tehnice pentru autorizatia de construire - insotite de machete ilustrative), depuse de cele sapte societati de proiectare.

Documentatia tehnica a S.C. Vanel Exim SRL Bacau a fost apreciata drept cea mai buna, completa si in concordanta cu tema propusa de beneficiar de catre trei din cele patru comisii tehnice de evaluare.

Conform procesului verbal al Comisiei de evaluare finala, in contractul de proiectare pe care Patriarhia Romana (beneficiarul) il va incheia cu S.C. Vanel Exim SRL Bacau va fi prevazuta clauza prin care societatea de proiectare trebuie sa tina cont de toate recomandarile pe care beneficiarul le va face prin intermediul specialistilor in domeniu.

Patriarhia Romana va infiinta in perioada urmatoare un Consiliu consultativ format din specialisti in domeniu cu scopul verificarii tuturor fazelor de proiectare si, ulterior, de supraveghere a etapelor de construire a viitoarei catedrale patriarhale. In acest sens, Patriarhia Romana intentioneaza ca pe toata durata executiei lucrarilor sa filmeze fazele construirii Catedralei Mantuirii Neamului, filmul realizat impreuna cu documentatiile tehnice de proiectare urmand a fi pastrate in arhivele Catedralei Mantuirii Neamului si a Cancelariei Sfantului Sinod.

Indiferent de relatiile personale ale domnului Adrian Nastase cu S.C. Vanel Exim SRL Bacau si de opiniile domniei sale in legatura cu realizarea imobilului din strada Zambaccian, Patriarhia Romana considera ca activitatea oricarei firme de proiectare sau de constructie trebuie supravegheata de catre beneficiar prin intermediul specialistilor in domeniu pentru asigurarea calitatii lucrarilor si utilizarea corecta a fondurilor investite, asa cum de altfel Patriarhia Romana a si procedat in ultimii trei ani.

Inundarea terasei proprietatii domnului Adrian Nastase din strada Zambaccian acum, la cateva zile dupa ce S.C. Vanel Exim SRL Bacau a castigat concursul de proiectare pentru Catedrala Mantuirii Neamului, iar nu inainte de anuntarea rezultatelor concursului, ridica unele semne de intrebare privind obiectivitatea observatiilor facute, deoarece nu se cunosc detalii referitoare la modul de intretinere a terasei pentru a fi protejata de acumularea apei in exces.

Oricum, Patriarhia Romana multumeste domnului Adrian Nastase pentru avertizarea facuta in legatura cu necesitatea supravegherii atente atat a lucrarilor de proiectare, cat si a celor de executie la Catedrala Mantuirii Neamului.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane

08 Iulie 2010

Vizualizari: 257

Voteaza:

Drept la replica: Nimeni nu doreste inundatii! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE