Duminica Ortodoxiei la Roma

Duminica, 8 martie a.c., la orele 16:00, va avea loc la Sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei de la Roma, traditionala Procesiune cu Sfintele Icoane din duminica I din Post, a Ortodoxiei, la care vor participa preotii si credinciosii de la parohiile din Roma si din imprejurimi.

Cele 16 parohii participante vor purta icoana hramului si alte icoane ale praznicelor si ale sfintilor si vor intra in procesiune in incinta Sediului Episcopiei, cantand troparul hramului si troparul Duminicii Ortodoxiei.

Procesiunea se va incheia in biserica Adormirea Maicii Domnului (cu statut de Manastire de maici de la Centrul Eparhial) unde fiecare dintre credinciosii parohiilor participante se va inchina si va primi binecuvantarea Preasfintiei Sale, Preasfintitului Parinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.

Procesiune va fi urmata de o cateheza cu tema: ”Rolul cinstirii sfintelor icoane in trairea crestinului ortodox”, care se va desfasura in saloanele oficiale din incinta Sediului Episcopiei.

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE SI MASS MEDIA AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMANE A ITALIEI

Sursa: basilica.ro
 

07 Martie 2009

Vizualizari: 256

Voteaza:

Duminica Ortodoxiei la Roma 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE