Duminica romanilor migranti - Mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel

Cand ne aflam in strainatate sa nu ne instrainam de noi insine!

A devenit deja o traditie ca prima duminica dupa sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului (15 august 2010) sa fie dedicata romanilor migranti, potrivit Hotararii Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prin care se arata pretuirea si grija spirituala a ierarhilor Bisericii noastre fata de fiii si fiicele duhovnicesti, plecati din diferite motive in afara granitelor tarii.

Este evident faptul ca, dupa anul 1989, un numar impresionant de romani au emigrat catre alte tari europene sau continente mai indepartate. Se constata insa ca romanul adevarat cand se afla in alte tari, chiar daca este mai implinit din punct de vedere material, traieste permanent cu dorul de casa, de neam si de traditiile stramosesti, care s-au imprimat adanc in fiinta sa.

Tinand seama de nevoile spirituale ale romanilor de pretutindeni, Patriarhia Romana a infiintat mai multe eparhii si numeroase parohii pentru romanii ortodocsi care pastreaza cu fidelitate comuniunea lor cu Biserica mama, iar Centrul de presa Basilica ofera aproape zilnic informatii privind viata romanilor din diaspora, considerand astfel ca, prin credinta si rugaciune, prin comuniune si solidaritate frateasca, greutatile inerente ale acestei vieti vor fi trecute mai usor, iar bucuriile vor fi mai intense.

Cunoscand faptul ca este foarte greu sa traiesti departe de tara si, in special, de cei dragi (sot sau sotie, copii, parinti, frati, surori, bunici), Biserica Ortodoxa Romana se roaga pentru poporul roman de pretutindeni si indeamna la rugaciune, la comuniune si conlucrare frateasca pe toti romanii ortodocsi aflati in diaspora.


Multumim tuturor romanilor din diaspora care au contribuit in diferite forme la ajutorarea sinistratilor afectati de inundatiile recente din Romania.


Ne rugam Preamilostivului Dumnezeu sa daruiasca sanatate si mantuire, bucurie si mult ajutor tuturor romanilor emigranti, iar sederea si activitatea lor in strainatate sa se implineasca in buna intelegere cu cetatenii tarilor in care se afla acum, pastrand, totodata, credinta ortodoxa si identitatea romaneasca, pentru a nu se instraina spiritual de ei insisi si de poporul roman.

Cu aleasa pretuire si parintesti binecuvantari,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

.

18 August 2010

Vizualizari: 516

Voteaza:

Duminica romanilor migranti - Mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE