Duminica Tomii la Catedrala mitropolitana din Sibiu

În a doua duminică după Paști, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Alături de ierarh s-au aflat slujitorii Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Credincioșii din Sibiu au participat în număr mare la liturghia din Duminica Tomii și la final au ascultat cuvântul de învățătură al IPS Mitropolit Laurențiu.

„Ceea ce este foarte important să înțelegem din toată lucrarea aceasta pe care Mântuitorul Iisus Hristos a împlinit-o după Învierea Sa este că învățătură stă cuprinsă în răspunsul pe care i l-a dat lui Toma, dar și răspunsul pe care i L-a dat Apostolul Toma. Văzând această realitate a Învierii atingând rănile din palmele Mântuitorului Iisus Hristos, Toma a exclamat: «Domnul meu și Dumnezeul Meu!» Aceasta este de fapt mărturisirea în sinteză a credinței noastre adevărate. Mântuitorul S-a descoperit acum pe deplin, S-a arătat după Înviere confirmând că a murit și a înviat cu adevărat și că ne-a răscumpărat pe noi”, a subliniat ierarhul.

Credincioșii au primit binecuvântare arhierească și au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aflate în Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Pe aceeaşi temă

16 Aprilie 2018

Vizualizari: 287

Voteaza:

Duminica Tomii la Catedrala mitropolitana din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE