Duminica Tomii la Roma

Duminica, 12 mai 2013, a doua dupa Pasti, Preasfintitul Parinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei a slujit la sediul de la Roma, impreuna cu un sobor de 43 de preoti si 7 diaconi din cele trei protopopiate din Lazio, precum si din Sicilia si Triveneto.

La acest moment de bucurie si impreuna-slujire, au fost prezente doua icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului: una de la Parohia Sfanta Mucenita Filoteia de la Curtea de Arges, din localitatea Canicatti, pastorita de Ierom. Benedict - Maica Domnului de la Poceaev; cealalta de la Parohia Sfantul Sfintit Mucenic Haralambie din localitatea Legnago, pastorita de Pr Mihail Ursachi – Maica Domnului de la Censtohovsc.

In aceasta duminica, au participat la Sfanta Liturghie peste 3000 de credinciosii de la parohiile si paraclisele din Roma si imprejurimi, precum si din Canicatti (Sicilia), avand in frunte pe preotii si diaconii care ii slujesc, pentru a se bucura cu totii impreuna de Praznicul Invierii Domnului.

Au fost prezenti la acest eveniment Excelenta Sa Domnul Bogdan Tataru-Cazaban, Ambasadorul Romaniei pe Langa Sfantul Scaun; Doamna Adina Lovin, reprezentantul Ambasadei Romaniei in Italia; Domnul Gianni Alemanno, Primarul Romei; Don Milan Zust, reprezentantul Consiliului Pontifical pentru Unitatea Crestinilor - Vatican, care au adresat cate un cuvant de salut celor prezenti.La eveniment a mai participat si un grup de profesori si elevi de la Colegiile Nationale din Brasov, veniti la Roma cu ocazia implinirii astazi a 1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian.

La final, s-a binecuvantat Troita de la sediul episcopiei, intru cinstirea si pomenirea tuturor sfintilor mucenici care au marturisit credinta in Hristos pana la sange in Sfanta Cetate a Romei, si ca semn de binecuvantare a tuturor celor care pasesc in curtea episcopiei.

Sursa: episcopia-italiei.it

.
Pe aceeaşi temă

13 Mai 2013

Vizualizari: 348

Voteaza:

Duminica Tomii la Roma 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE