Dumitru Manolache lanseaza volumul - Andrei, Apostolul lupilor


Dumitru Manolache lanseaza volumul - Andrei, Apostolul lupilor

Miercuri 26 noiembrie, ora 14.00, la Libraria Mihail Sadoveanu din Capitala, va avea loc lansarea editiei a doua a volumului "Andrei, Apostolul lupilor". Acest volum este semnat de ziaristul Dumitru Manolache, realizatorul paginii crestine a cotidianului "Gardianul". Autorul a declarat pentru site-ul CrestinOrtodox.ro: "Pentru mine, Sfantul Apostol Andrei este o permanenta revelatie.

O permanenta bucurie. M-am apropiat de "Apostolul lupilor" cu ceva ani in urma, descoperindu-i urma la Manastirea Dervent, apoi la Pestera Sfantului Ap. Andrei din Dobrogea noastra sfanta.

La inceput, nu stiam mai mult decat ca este un sfant sarbatorit in calendar. Apoi, cred ca am fost si eu chemat sa-l descopar, atat cat se poate descoperi sfantul, dupa doua milenii de cand s-a aflat pe aceste pamanturi. Ceea ce am facut eu nu este altceva dacat o datorie fata de Romania profunda. Acea patrie in care, daca am cauta mai adanc, ne-am descoperi tainicul inceputului, care ne mai tine si astazi laolalta. Sfantul Andrei este parte a acestui inceput. O demonstreaza informatiile istorice, descoperirile arheologice, traditiile, obiceiurile, constiinta comuna a neamului etc. Zadarnic vom cauta buletinul de identitate al sfantului, eventual si cu viza de flotant in Dobrogea, daca nu vom tine cont de toate aceste elemente. A fi popor apostolic nu este la indemana oricui. De aceea, trebuie sa fim fericiti, bucurosi si mandri ca nasul nostru a fost si va ramane in veci, Primul chemat al Mantuitorului Iisus. Sa-l primim asadar in inimile noastre, asa cum i-am primit capul in 1996, intregind trupul de tarana al tarii, intregindu-ne si noi, prin el, in eternitate."

"Andrei, Apostolul lupilor" este cea mai completa sinteza de pana astazi a traditiei globale privitoare la Sf. Ap. Andrei si la originile apostolice ale crestinismului romanesc, oferind reflectiei teologice un vast material factologic, in parte inedit, intr-o vreme in care constiinta romaneasca are nevoie mai mult decat oricand de o recuperatio a propriilor temeiuri istorice si religioase.

Volumul - Andrei, Apostolul lupilor


Despre acest volum, eseistul Razvan Codrescu spune: "Fara a fi teolog, publicistul Dumitru Manolache a cercetat cu dragoste si migala marturiile sau argumentele scripturistice, patristice, istorice, arheologice, lingvistice, mitologice si folclorice referitoare la Sfantul Andrei, Cel dintai chemat, si la misiunea lui evanghelizatoare la gurile Dunarii, unde stramosii romanilor, vechii daci (al caror nume etnic se talmaceste "lupii"), au primit crestinismul de timpuriu, in mod pasnic si organic, pregatiti tainic pentru aceasta de henoteismul spiritualist al religiei lui Zamolxis.

Lansarea se constituie intr-un eveniment dedicat zilei Sfantului Andrei, pe care o vom praznui duminica viitoare.

.

23 Noiembrie 2008

Vizualizari: 513

Voteaza:

Dumitru Manolache lanseaza volumul - Andrei, Apostolul lupilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE