Elevii valceni desemnati sa participe la faza nationala a Olimpiadei de Religie

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, a organizat in data de 19 martie a.c., in toate judetele din tara, faza judeteana a Olimpiadei de Religie pentru elevii din ciclul gimnazial si liceal - clasele VII-XII. Subiectele pentru aceasta a treia etapa a Olimpiadei la disciplina Religie au fost alcatuite de catre Comisia de organizare si evaluare, in acord cu tematica generala.

La faza nationala, care se va desfasura la Galati in perioada 17-21 aprilie 2011, se califica pentru fiecare nivel de clasa (VII – XII) elevul clasat pe locul I, daca a obtinut minimum 90 de puncte din 100, conform precizarilor privind organizarea si desfasurarea Olimpiadei de religie pentru clasele VII-XII, transmise de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin adresa nr. 60086/20.12.2010.

La Ramnicu Valcea, 95 de elevi care au promovat concursul organizat la nivel local, au participat la faza pe judetul Valcea a Olimpiadei de Religie ce s-a desfasurat la Seminarul Teologic Liceal "Sfantul Nicolae". In urma concursului desfasurat in data de 19 martie si a barajul din 26 martie, la etapa nationala a olimpiadei de religie au fost desemnati sa reprezinte Arhiepiscopia Ramnicului urmatorii 6 elevi: Petrariu Cristiana - cls. a VII-a – Scoala cu clasele I-VIII „T. Vladimirescu” Dragasani; Cosma Alina Ioana – cls. a VIII-a – Scoala cu clasele I-VIII Stoienesti; Petriceanu Andreea Catrinel – cls. a IX-a – Colegiul National „Gib Mihaescu” Dragasani; Porosanu Ioana Denisa – cls. a X-a – Colegiul National „Gib Mihaescu” Dragasani; Prodescu Stefania Cristina – cls. a XI-a – Colegiul National de Informatica „Matei Basarab” Rm. Vȃlcea; si Gleaja Violeta Laura – cls. a XII-a – Colegiul National „Gib Mihaescu” din Dragasani.

Tot in data de 19 martie elevii de la Seminarul Teologic „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea au participat la faza judeteana a Olimpiadei Nationale de religie pentru Seminariile si Liceele Teologice din Patriarhia Romana. In urma probelor sustinute la disciplinele: Dogmatica, Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, Noul si Vechiul Testament, s-au calificat pentru faza nationala urmatorii seminaristi: Lacraru Tudor Mihai – cls. a IX-a, la disciplina Vechiul Testament; Popa Andrei-Daniel – cls. a X-a, la disciplina Noul Testament; Devian Andrei-Alexandru – cls.a XI-a, la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Romane; si Popa Ștefan-Constantin – cls. a XII-a, la disciplina Dogmatica.
Faza finala a concursului va avea loc in perioada de 27 – 30 aprilie, la Targu Jiu, judetul Gorj.

Sursa: arhiram.ro
 

06 Aprilie 2011

Vizualizari: 804

Voteaza:

Elevii valceni desemnati sa participe la faza nationala a Olimpiadei de Religie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE