Episcopia Severinului este alaturi de sinistratii din Oltenia

Urmand indemnului Patriarhiei Romane, la bisericile si manastirile din cuprinsul Eparhiei Severinului si Strehaiei a fost inceputa colecta de bunuri neperisabile destinate ajutorarii persoanelor din Oltenia greu incercate de inundatiile din ultimele zile.

Actiunea se desfasoara prin intermediul Sectorului Social al Cerntrului eparhial din Drobeta Turnu Severin, condus de Pr. George Smeu.

Sfintia sa ne-a comunicat ca in perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1-14 august 2014), la Centrul eparhial, protoierii, parohii si manastiri vor fi organizate colecte constand in produse neperisabile (ulei, zahar, faina, orez, conserve), apa plata si minerala, produse de igiena, paturi etc.

Credinciosii care vor sa isi ajute semenii care si-au pierdut gospodariile, bunurile si casele si se afla intr-o situatie grea, o pot face adresandu-se preotului de la parohie.


Bunurile colectate vor fi trimise la centrele eparhiale din Craiova, Ramnicu Valcea si Slatina.

Produsele colectate vor fi distribuite in localitatile afectate de inundatii prin intermediul consiliilor si comitetelor parohiale, sub indrumarea preotilor parohi si coordonarea centrelor eparhiale.

Patriarhia Romana si Televiziunea Romana isi exprima speranta ca prin ajutorul oferit semenii nostri din Oltenia greu incercati de inundatii sa depaseasca momentele grele prin care trec.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

05 August 2014

Vizualizari: 116

Voteaza:

Episcopia Severinului este alaturi de sinistratii din Oltenia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Episcopia Severinului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE