Episcopia Severinului si Strehaiei va oferi nevazatorilor carti religioase scrise in braille

Joi 15 octombrie 09, de Ziua Internationala a Nevazatorilor, la sediul Asociatiei Nevazatorilor din Drobeta Turnu Severin, reprezentanti ai Biroului de Asistenta Sociala al Episcopiei Severinului si Strehaiei, vor oferi persoanelor cu deficienta de vedere, 30 de Epistole catre Romani in braille si 30 de CD – uri cu Sinaxarul pe luna Septembrie.
Ziua Internationala a Nevazatorilor, denumita si „Ziua bastonului alb”, a fost instituita de Organizatia Europeana pentru Bunastarea Nevazatorilor, in anul 1993, la Varsovia (Polonia). In fapt, ziua de 15 octombrie a fost proclamata „Ziua bastonului alb” de catre presedintele SUA, Lyndon B. Johnson, la 6 octombrie 1964.

Anul acesta se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Louis Braille, inventatorul sistemului de scriere si citire cu ajutorul punctelor speciale pentru nevazatori.Scopul acestei actiuni este acela de a facilita persoanelor nevazatoare din orasul nostru accesul la cunoasterea vietii sfintilor si a invataturilor de credinta cuprinse in cartile Sfintei Scripturi.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

13 Octombrie 2009

Vizualizari: 213

Voteaza:

Episcopia Severinului si Strehaiei va oferi nevazatorilor carti religioase scrise in braille 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE