Evenimente organizate de Editura Predania si A.S.C.O.R

 

Evenimente organizate de Editura Predania si A.S.C.O.R


In data de Miercuri, 16 Aprilie 2008, la ora 19, editura Predania organizeaza la Cluj-Napoca, impreuna cu Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania - filiala locala si Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj, lansarea cartii "Prin fereastra temnitei" a Sfantului Nicolae Velimirovici si a DVD-ului cu filmul documentar "Sfantul Nicolae al Serbiei.

"

Vor vorbi Preasfintitul Vasile Somesanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, Arhimandritul Macarie Dragoi, episcop-ales al Episcopiei Romane a Europei de Nord, Preot Prof. Dr. Ioan Chirila, Decanul Facultatii de Teologie din Cluj si Prof. Dr. Mircea Muthu, din cadrul Facultatii de Litere - Cluj.

Evenimentul va avea loc in Aula Mare a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj, de pe Str. Teodor Mihali nr. 58-60.

 A aparut un film documentar deosebit despre viata Sfantului Nicolae Velimirovici, produs de comunitatea Bisericii Ortodoxe Sarbe din Berlin si distribuit in Romania de editura Predania.


Sfantul Nicolae al Serbiei

Scenariul si regia: diacon Nenad Ilici
Cu: Goran Sultanovici / Petar Bojovici / Nenad Iezdici / Milan Mihailovici Muzica: Aleksandar Kostici
Montaj: Srdan Klarici
Producatori: Dragan Mitrovski / protoiereu Dragan Sekulici / protoiereu Veliko Gatici
Durata 112 minute
Titrare in limba Romana / Engleza / Germana / Rusa / Franceza / Greaca
Pret 19 RON

 

O productie inedita pentru Romania si indeobste pentru lumea ortodoxa, acest film documentar incearca sa infatiseze publicului chipul unui mare ierarh si sfant contemporan: Episcopul Nicolae Velimirovici. Avand parte de un material bio-bibliografic amanuntit, precum si de o bogata arhiva de film si fotografica, realizatorii ne transpun in lumea sfarsitului de veac 19 si a inceputului de veac 20, pentru a retrai viata si lucrarea Vladicii Nicolae alaturi de cei care l-au cunoscut, impreuna cu numeroase alte marturii din epoca.

 

DVD-ul contine in plus o filmare fara sonor din 1939, de la sfintirea bisericii din Silopai de catre Episcopul Nicolae Velimirovici.

Sursa: predania.ro

.

15 Aprilie 2008

Vizualizari: 380

Voteaza:

Evenimente organizate de Editura Predania si A.S.C.O.R 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE