Examen de atestare a cunostintelor la Seminarul Teologic 'Sfantul Apostol Andrei' din Galati

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop dr. Casian Craciun al Dunarii de Jos, in perioada 30-31 mai 2010, la Seminarul Teologic „Sfantul Apostol Andrei” din Galati se desfasoara examenul de atestare a cunostintelor profesionale, la finalizarea celor 4 ani de cursuri teologice. La acest examen au luat parte 26 de elevi ai clasei a XII-a, de la specialitatea Teologie Pastorala.

Comisia de examinare a fost alcatuita din parintele director si profesori ai Seminarului galatean, sub presedintia ierarhului Dunarii de Jos.

Ziua de 30 mai a debutat cu participarea elevilor seminaristi si profesorilor acestora la slujba Sfintei Liturghii, savarsita in Capela Seminarului, de catre chiriarhul Dunarii de Jos, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, iar la finalul slujbei, elevii seminaristi au primit binecuvantarea arhiereasca.

Cu acest prilej, chiriarhul locului a adresat un mesaj de incurajare tinerilor absolventi, indemnandu-i la rabdare, marturisirea cu tarie a dreptei credinte, milostenie si iubire de Dumnezeu si de aproapele, precepte care ii vor ajuta in pastoratie, ca viitori preoti.

Examenul se desfasoara in doua etape si anume prezentarea lucrarii stiintifice, intocmita de catre fiecare candidat, urmand apoi proba orala, care a constat din intrebari si raspunsuri la tematica disciplinelor Liturgica, Muzica si Catehetica-Omiletica.

Examenul va continua marti, 31 mai a.c., prin prezentarea in sala de examen a ultimei grupe de elevi.

Sursa: edj.ro

 

31 Mai 2011

Vizualizari: 453

Voteaza:

Examen de atestare a cunostintelor la Seminarul Teologic 'Sfantul Apostol Andrei' din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE