Excursie pentru 50 de copii cu dizabilitati din judetele Dolj si Gorj

Asociatia Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei a organizat, cu ocazia zilei de 1 iunie, o excursie pentru un grup de 50 de copii cu dizabilitati din doua centre de zi din judetele Dolj si Gorj. Excursia a fost structurata sub forma unui program de educatie non formala. Activitatea face parte din Proiectul „Sa cresti mare!”. Printre obiectivele vizitate s-au numarat: Parcul National Cozia, Cascada „Lotrisor” din judetul Valcea si Manastirea „Dealu Mare” din judetul Gorj. Pe parcursul zilei, copiii au fost implicati in mai multe activitati specifice educatiei de tip ”out-door”, cu scopul dezvoltarii principalelor abilitati de viata, cum ar fi: comunicarea si lucrul in echipa, orientarea in situatii neprevazute, rezolvarea conflictelor, solidaritatea, rabdarea, empatia, responsabilitatea sociala etc.

In cadrul activitatilor, copiii au fost supravegheati si indrumati de instructori specializati in dezvoltarea abilitatilor de viata prin metode nonformale.
Proiectul „Sa cresti mare!” este implementat de Asociatia Vasiliada in parteneriat cu Liceul Sportiv „Petrache Triscu” din Craiova si cu Scoala Generala nr. 4 din Tg. Jiu si finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.03.03 – Integrarea in societate a tinerilor apartinand minoritatilor si grupurilor dezavantajate.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 376

Voteaza:

Excursie pentru 50 de copii cu dizabilitati din judetele Dolj si Gorj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE