Expozitia 'Micii Artisti. Bucuria Nasterii Mantuitorului in suflet de copil'

Parohia “Sfantul Prooroc Ilie” din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Gradinita “Degetica”, ce se afla in vecinatatea bisericii parohiale, desfasoara in perioada anului scolar 2013 – 2014, un proiect educational sub genericul “Sarbatorile crestine – traditii si obiceiuri”. Proiectul este coordonat de profesoara Daniela Marcu impreuna cu parintele paroh Vasile Istrate, alaturi de educatoarele gradinitei “Degetica” si de voluntari din cadrul organizatiei de tineret a parohiei. Pana in prezent au avut loc mai multe intalniri in cadrul carora copiii au putut afla multe lucruri despre Sfintii sarbatoriti: Sfanta Parascheva, Sfantul Andrei – ocrotitorul Romaniei, Sfantul Ierarh Nicolae. Cu prilejul acestor sarbatori copiii au fost impartasiti cu Sfintele Taine si au primit daruri.

Cu prilejul sarbatorii nationale de la 1 Decembrie, micii crestini au fost martori ai prezentarii unor costume populare de catre tinerii din cadrul parohiei “Sfantul Ilie”.

Li s-a vorbit despre semnificatia Zilei Nationale si despre drapelul Romaniei si au confectionat colaje, in care au incercat sa reproduca tricolorul. In ziua de 19 decembrie, dupa ce copiii au fost impartasiti cu Sfintele Taine, in cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc in Galeria “Horeb” de la demisolul bisericii parohiale, vernisajul expozitiei “Micii Artisti” cu tema “Bucuria Nasterii Mantuitorului in suflet de copil”. Au participat copii de la gradinita "Degetica" impreuna cu educatoarele lor, parintele Vasile Istrate, voluntarii implicati in aceasta activitate și parintii micutilor artiști. Copiii au avut bucuria de a-si descoperi lucrarile realizate in cadrul parteneriatului, fie picturi, desene colorate, colaje sau felicitari de Craciun, lucrari ce au fost puse pe simezele unei galerii de arta de prestigiu. Micii artiști de la gradinita "Degetica", dar și parintii lor au fost deosebit de incantati si dornici sa repete aceasta activitate. Cei prezenti la eveniment au avut ocazia de a asculta colinde interpretate de copiii de la gradinita "Degetica", sub coordonarea educatoarelor. La final toti paticipantii au primit “Diplome de merit”, dar și daruri ce au constat in nuci, mere, dulciuri, carti de rugaciuni si iconite.

Intrucat proiectul amintit are rezultate foarte bune, el va continua pana la sfarsitul anului scolar, fiind marcate toate marile sarbatori prin evenimente care au ca scop educarea copiilor in duhul Evangheliei lui Hristos si in respect pentru valorile nationale.

Preot paroh Vasile Istrate
Sursa: radiorenasterea.ro

.

20 Decembrie 2013

Vizualizari: 378

Voteaza:

Expozitia 'Micii Artisti. Bucuria Nasterii Mantuitorului in suflet de copil' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE