Expozitie de icoana veche maramureseana de patrimoniu UNESCO, in cadrul Programului - Pastele in Bucovina

Complexul Muzeal Bucovina organizeaza la Muzeul de Istorie expozitia de icoana veche "Maramures, mostenire culturala", in parteneriat cu Muzeul de Istorie si Arheologie din Baia Mare. Manifestarea este realizata in cadrul programului "Pastele in Bucovina", initiat de Consiliul Judetean Suceava, fiind vorba despre icoane din secolul XIII, pictate pe lemn si sticla, care constituie inventarul unor biserici de lemn aflate in patrimoniul UNESCO.

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a declarat ca alaturi de aceste icoane, vor mai fi expuse icoane vechi, din secolul XIX-XXI, din colectia Complexului si din colectii private.

Expozitia se va deschide pe 10 aprilie, la ora 15, la vernisaj fiind invitati si preotii din parohiile Rogoz, Plopis si Poienile Izei, care au sprijinit expozitia de icoane maramuresene.

Tot in aprilie, pe data de 15, la Muzeul de Istorie vor fi lansate 3 carti deosebite.

Este vorba de Albumul "Suceava, trecut si prezent - 1388-2008", apoi Simion Florea Marian - "Botanica poporana romana", vol. I, publicata in premiera, lucrarea existand in manuscris la Casa Memoriala cu acelasi nume, sub ingrijirea muzeografei Aurel Bradatan. Al treilea volum este catalogul colectiei Romstorfer "Ceramica monumentala", realizat de Victoria Paraschiva Batariuc - doctor in istorie.

Sursa: newsbucovina.ro

.

10 Martie 2009

Vizualizari: 591

Voteaza:

Expozitie de icoana veche maramureseana de patrimoniu UNESCO, in cadrul Programului - Pastele in Bucovina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE